Oskunautin tarina

Ompelukone, saumuri, kaavapaperit, kangaspinot… Kaikki ne ovat kulkeneet jo vuosia mukanani: lapsuudenkodista opiskelija-asuntoon ja sieltä omaan kotiin, jossa lapsemme nyt istuvat jalkojeni juuressa kun ompelen vaatteita asiakkaille, perheelle – itsellenikin.

Hiljalleen kasvatin ajatusta omasta yrityksestä. Keväällä 2017 uskalsin vihdoin toteuttaa haaveeni ja muuttaa harrastuksen työksi.

Rohkeuteni kannatti: rakkauteni käsityöhön ja kauniisiin vaatteisiin tuplaantuu, kun näen asiakkaan ilon ja tyytyväisyyden hänen saadessaan tekemäni vaatteen.

tarina lapset stella mekko 8

Vuosituhansien perinteet ja kestävä tulevaisuus

Yrittäjäksi ryhtymisessä minulle oli tärkeää, että voin jättää oman jälkeni käsityöläisyyden perinteeseen.

Ommellessani kenties juuri sinun tilaamaasi vaatetta nuppineulan ojentaa avulias lapseni. Toivon, että minun avullani hän oppii ymmärtämään, että kaunis vaate kestää aikaa.

Minulle on myös tärkeää, että valmistamani vaate tekee käyttäjänsä olon mukavaksi ja entistä ihastuttavammaksi.

Arvot

Käsityöläisyys

Työ Oskunautin tuotteiden parissa on mahdollistanut minulle toteuttaa unelmiani luoda ihastuttavia vaatteita sekä vaatettaa kauniita naisia ja lapsia ympäri Suomen.

Käsityöläisyys merkitsee minulle myös kestävää ja korkealaatuista työtä sekä työn arvostamista.

Kotimaisuus

Valmistan kaikki tuotteet käsityönä laadukkaista kankaista, jotka ovat kotimaisten suunnittelijoiden käsialaa. Kankaat valmistetaan Euroopassa ja niitä myyvät kotimaiset kangaskaupat.

Myös toisten suomalaisten yritysten tukeminen on minulle tärkeää.

Mukavuus

Haluan luoda vaatteita, joiden käyttäminen saa kantajansa tuntemaan itsensä rennoksi ja kauniiksi.

Mukavuus on olennainen osa vaatteen kauneutta, joten minulle on tärkeää valmistaa vaatteet miellyttävän tuntuisista kankaista.

Kestävyys

Käyttämällä laadukkaita materiaaleja haluan varmistaa tuotteiden kestävyyden. Toivon, että jokainen valmistamani vaate säilyy käytössä pitkään.

Pyrin varmistamaan sen suunnittelemalla malliston tuotteet siten, että ne sopivat monipuolisesti erilaisissa tilanteissa käytettäviksi.

Scroll to Top